Eräänlainen ympyrä sulkeutuu, kun Aleksi Kaatrasalo palaa takaisin Loimaalle ja Hurrikaaniin. Aikoinaan, kaudella 2009-2010, Hurrikaanissa liigassa debytoinut keskipelaaja Kaartasalo on solminut seuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Kaatrasalo (31) on ehtinyt urallaan pelaamaan myös Sampossa, Savo Volleyssa ja viimeksi kahdella aikaisemmalla kaudella Akaa Volleyssa. Tähän mennessä miehelle on kertynyt 12 liigakautta, 416 liigapeliä ja kaikkiaan viisi mitalia (0+2+3). Hurrikaanissa Kaatrasalon mitalikaappi on lihonut kahdella hopeamitalilla ja yhdellä pronssimitalilla.

Monelle Hurrikaanifanille Kaartasalon paluu Loimaalle on tervetullut uutinen. Sympaattinen keskipelaaja oli Hurrikaanikausien aikana monen pienen fanin idoli. Nyt miehelle avautuu jälleen mahdollisuus päästä loimaalaisyleisön eteen. Sopimuksesta on innoissaan miehen lisäksi myös päävalmentaja Jussi Heino, joka ei tähän mennessä ole vielä päässyt valmentamaan Kaatrasaloa. – Mukava saada kokemusta joukkueeseen. Akulla on hiukan sama tilanne kuin Tapsalla (Toiviainen): nuorehko iältään, mutta silti valtavasti liigakokemusta takana. – Verkon läpi olen vastustajan valmentajana seurannut miestä ja saanut kuvan, että kyseessä on fiksu pelaaja, jolta löytyy tulivoimaa verkolla, Heino miettii.

– Loimaalta kaikki alkoi, ja tänne se päättyy, Kaatrasalo sivaltaa. Mies on varma, että ura loppuu Hurrikaanipaidassa. Ja kaikki merkit myös viittaavat siihen. Kaartasalon perhe on varannut Loimaalta omakotitalotontin, vaikka edelleen miehen mukaan he katselevat myös valmista omakotitaloa. – Loimaa on minun loppusijoituspaikka, nauraa keskipelaaja. Syitä paluulle pitkältä Savo- Akaa- kierrokselta kotiseudulle on monia. – Täällä on aina ollut ihan omanlaisensa kotiyleisö. Samoin taustat on kunnossa ja organisaatiossa on tekijöitä. Silti, Kaatrasalo pitää uransa kannalta fiksuna ratkaisuna lähteä aikoinaan Hurrikaanista. – Viiden Loimaalla vietetyn kauden jälkeen tuntui, että ura polki paikallaan. Tarvitsin virikkeitä ja niitä sain, mies perustelee.

– Kun itse aloitin Hurrikaanissa, siellä oli kokemusta Ismo Moilasen ja Jukka Vehviläisen muodossa. Nyt kuulun itse siihen kokeneeseen kaartiin.

Vaikka sopimus on vain vuoden mittainen, mistään uran viimeisestä kaudesta ei ole kysymys. – Viime kausi oli terveyden suhteen yksi parhaista. Jos terveyttä piisaa, mikään ei estä pelaamasta pidempäänkin. Tässä on viime kausien aikana alkanut arvostamaan omaa terveyttä enemmän.

Tällä viikolla mies tekee perheensä kanssa muuttokuormaa Toijalasta Loimaalle. Ja parin viikon päästä hän liittyy joukkuetreeneihin, kun koko joukkue pelaa omatoimijaksolta takaisin joukkueharjoituksiin.

-HurrikaaniMedia-