Akaa- Volley – Hurrikaani 3-0 (25-17,25-12,25-17)

Akaa- Volley ei keskiviikko- iltana ollut ystävällinen isäntä. Ystävällisyys loppui lipunmyyntipisteeseen, jossa iloiset lipunmyyjät tervehtivät fanilastillista Hurrikaani- faneja. Itse parketilla kotijoukkue määräsi tahdin alusta saakka, ja Hurrikaani yritti rimpuilla mukana. Mutta ei siinä onnistunut. Itse asiassa Akaa- Volleyn peli oli niin totaalisen vahvaa, ettei loimaalaisilla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Aluksi on annettava tunnustus kotijoukkueen pelaamisesta. Se hallitsi jokaista osa- aluetta mielin määrin. Sen vahva torjuntapelaaminen, erityisesti Panu Pitkänen (5torjuntaa), vaimensi Sakari Mäkisen vaihtopenkille saakka. Samoin Antti Ropposella oli valtavia vaikeuksia ohittaa fyysinen ja tiivis akaalaistorjunta.

– Hölmöiltiin hyökkäyksessä. Olisi pitänyt selkiyttää ja pelata rauhallisemmin, Jussi Heino mietti pelin jälkeen.

Ottelu näytti, että Akaa- Volley oli lukenut läksynsä hyvin, sillä se rakensi jatkuvasti kahden miehen torjuntaa Hurrikaanin laitapelaajien eteen. Kun Mäkinen vaipui vaihtopenkille, pääsi Tapio Toiviainen kentälle. Tämäkään ei riittänyt muuttamaan pelin luonnetta, vaan kotijoukkue purjehti vahvalla pelaamisella ottelun voittajaksi.
Ottelu oli hiukan peilikuva kahden viikon takaisesta ottelusta Loimaalla. Tuolloin Hurrikaani oli kuningas ja teki Akaa- Volleysta huonon. Nyt roolit vaihtuivat. Sillä erotuksella, että Hurrikaani jäi kauaksi omasta tasostaan.

– Ei me olla treenattu kovaa viime aikoina. Päinvastoin, pikkasen höllätty kun alla oli raskas Pohjois- Suomen reissu, Heino perusteli. Päävalmentajan mukaan vastaanotto ei toiminut toivotulla tavalla, eikä oma syöttöpelikään tehnyt tarpeeksi vahinkoa vastustajan vastaanotolle. – Helpoissa syötöissä tehtiin virheitä. Ehkä olisi pitänyt syöttää vaan rohkeammin, mies mietti.

Ottelun lopputulos ei muuttanut sarjasijoituksia millään tavalla. Hurrikaani jatkaa kärjessä ja Akaa- Volley neljäntenä. Seuraava vastus loimaalaisilla on lauantaina kotipelissä Vantaa Ducks.