Hurrikaani – Akaa- Volley 1-3 (16-25,26-24,22-25,20-25)

 

Hurrikaani- Loimaa ja Akaa- Volley tarjosivat lähes 300 katsojalle perjantai- illan viihdettä. Nuorella kotijoukkueella oli avauserässä vaikeuksia saada konetta käyntiin, mutta toisessa ja kolmannessa erässä se pelasi suhteellisen hyvin. Rutinoituneempia Akaa oli alusta saakka paremmin pelissä kiinni. Se esitteli uudet vahvistuksensa, joista voidaan mainita hakkuri Ali Fazli, Mohammadreza Beyk ja Greg Petty. Ulkomaalaiskolmikko oli juuri niin vahva, kuin vahvistusten pitääkin olla. Pettyn vahvuudet tiedettiin entuudestaan, sillä mies pelasi kaudella 2015- 2016 Leka Volleyssa. Amerikkalainen syötti painavia hyppysyöttöjä, ja teki fiksuja kokeneen pelimiehen ratkaisuja hyökkäyssuuntaan. Fazlin viime kausi Raision Loimussa oli erinomainen ja näyttää, että mies jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäi. Olli Kunnarin valmennuksessa iranilainen on vaihtanut leijasyötön hyppysyöttöön.

-Meille nämä pelit ovat kokemuksen ja pelitavan hakemista, Jussi Heino jutteli. Heino ei vaipunut epätoivoon, vaikka perjantaina ei voittoa tullutkaan keskiviikon tapaan. – Kaveri pelasi eri tavalla kuin TUTO keskiviikkona, eikä pelejä näin voi verrata keskenään. Heino jatkoi rohkeasti kokoonpanon pyörittämistä läpi ottelun. Kun keskiviikkona latvialaishakkuri Kristers Dardzans pääsi riehumaan Oripäässä, nyt Akaa- Volley sai miehen torjunnalla hyvin kiinni. Sen sijaan, Aleksi Muukkonen onnistui ottelun alussa yleispelaajana, ja neljännessä erässä hakkurina.

-Tehtiin tänään liikaa omia virheitä. Meiltä loppui kärsivällisyys, ja sen jälkeen tuli omia virheitä, mietti Jarno Koivuniemi. Koivuniemi myönsi, että vastustaja pelasi maltillisemmin ja teki vähemmän virheitä.

Jos yhden harjoitusottelun perusteella voi tehdä mitään isoja johtopäätöksiä, voisi Akaata povata alkavalla liigakaudella kärkipäähän. Olli Kunnarin valmentama joukkue luottaa vahvasti ulkomaalaisosaamiseen, sillä iranilaiskaksikon ja Pettyn lisäksi joukkueessa on kanadalaislibero Elijah Risso. Nyt näyttää siltä, että ulkomaalaishankinnat ovat osuneet lähes nappiin.

Joukkueet kohtaavat jo lauantaina uudestaan Akaan uudessa hallissa.

 

-HurrikaaniMedia-