Hurrikaani- Loimaa – Akaa- Volley 1-3 (25-15,18-25,22-25,19-25)

Oripään Urheilijat järjesti perinteisen harjoitusottelun, jossa Hurrikaani- Loimaata vastaan asettui Akaa- Volley. Ei ole mikään salaisuus, että nämä kaksi joukkuetta ovat monien ennakoissa arvioitu Mestaruusliigan kärkipäähän. Molemmat joukkueet ovat uusiutuneet kesän aikana rajusti, mikä näkyy tässä vaiheessa erityisesti joukkuepelaamisessa.

Hurrikaanin startti perjantai- illan otteluun oli lennokas ja raivokas. Joukkue esitti ajan kohtaan nähden hyvää lentopalloa, ja onnistui pitämään tulivoimaisen vierasjoukkueen aisoissa. Olli Kuoksa vaihtoi ottelun kuluessa kokoonpanoa runsaasti, mutta tietynlainen ajatus vaihtojen osalta oli ennakkoon mietitty. – Yleispelaajien osalta halusin vaihtaa aina laituriparin kerrallaan, päävalmentaja perusteli vaihtorulettiaan. Laitapelaajista Kasimir Vuorinen ja Nooa Marttila pelasivat yhtenä parina, ja toisena Greg Petty ja Väinö Rahko. Amerikkalainen hakee vielä parasta kuntoaan, mutta Marttila näyttää olevan fyysisesti mennyt kesän aikana hurjia harppauksia eteenpäin. Vuorisen ja Rahkon pelaamisesta kenenkään ei tarvitse olla jatkossakaan huolissaan, sillä molemmat herrat täyttivät ruutunsa hyvin.

-Keskiviikon Valepa- pelistä pelin taso ja vaade nousivat entisestään. Tämän tason joukkueilla erot ovat pieniä ja tulevat pienistä asioista, Kuoksa mietti.

Avauserän jälkeen akaalaiset pääsivät paremmin peliin mukaan, samoin tshekkiläishakkuri Matej Smidl lämpeni Oripään liikuntahallin täyden katsomon edessä. Yli 205- senttinen jätti takoi kaikkiaan 18 pistettä 70% tehoilla. Hurrikaanista Eetu Häyrinen oli tehokkain 12 pisteellä. – Kunhan saadaan kaikki ukot paikalle ja pelaamaan, meidänkin peli paranee, Kuoksa summasi. Loimaalaiset pelaavat harjoitusottelut luultavasti kokonaan ilman ykkösliberoksi kaavailtua Troy Goochia, joka on edelleen maajoukkueen matkassa. Miika Haapaniemi pelasi perjantaina vain kaksi erää, ja lähtee jälleen ensi viikolla maajoukkueen matkaan.

Olli Kunnarin valmentama Akaa oli perjantai- illassa pelivalmiimpi ja sen vastaanottopelaaminen oli vahvaa. Louis Pineau liberona oli jo viime kaudella Mestaruusliigan eliittiä liberona, ja mies näyttää jatkavan samalla tasolla myös tällä kaudella. – Meillä on työteliäs joukkue, joka on täynnä huippu- urheilijoita. Kun saadaan tietyt tekniset ja taktiset asiat kuntoon, olemme keväällä kovia, ilmoitti Kuoksa.

Hurrikaanilla on viikonloppuvapaa ja maanantaina se matkaa leireilemään Kisakallioon, jossa se kohtaa tiistaina Vantaa Ducksin.

Hurrikaani haluaa kiittää Oripään Urheilijoita ja Sami Salmista kutsusta päästä pelaamaan Oripäähän. Kiitokset myös hyvin hoidetusta ottelutapahtumasta.

-HurrikaaniMedia-