Akaa-Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-0 (25-23,25-20,25-17)

Hurrikaani- Loimaan viiden ottelun voittoputki katkesi Akaan lauantai- illassa, missä kotijoukkue Akaa- Volley palasi takaisin voittojen tielle puhtaalla 3-0 kotivoitolla. Ennen kaikkea isäntien vahva syöttöpelaaminen vei parhaan terän Hurrikaanin pelaamisesta. Kun vahvan syötön lisäksi kotijoukkueen hakkuri Ali Fazli (20pist. +11) johti Akaa- Volleyn hyökkäyspelaamista, ei kotivoitto ollut yllätys. Ehkä isoin yllätys oli Hurrikaanin hakkurina nyt toista kertaa loukkaantumisen jälkeen pelannut Kristers Dardzans (13pist. +3), joka ei päässyt peliin kiinni missään vaiheessa. Latvialainen hävisikin hakkurien taistossa Fazlille puhtaasti, mutta yhden miehen niskoille ei tappiota voi kuitenkaan sysätä.

Ottelun lopputulos olisi saattanut olla eri, jos loimaalaiset olisivat onnistuneet kääntämään ensimmäisen erän itselleen. Vaikka avauserän alku ei kovinkaan paljoa luvannut, Hurrikaani kuroi kotijoukkueen johtotilanteen kiinni ja käväisi hetkellisesti 18-17 johdossa. Dardzansin kahdella perättäisellä ässällä tilanne tasoittui 22-22:een, mutta sen jälkeen Akaa- Volley hoiti erän viimeiset pisteet itselleen. – Meillä oli momentum ensimmäisessä erässä. Se olisi pitänyt voittaa. Ei päästy enää rytmiin kiinni toisessa erässä, ja Akaan kaltaista joukkuetta on vaikea voittaa, jos oma vastaanottopelaaminen ei toimi, Jani Niskakangas myönsi. Niskakankaan mielestä jo-ukkue ei myöskään onnistunut noudattamaan ennakolta laadittua suunnitelmaa, miten vastustajan hakkuri otetaan kiinni. – Ei oikein pysytty taktiikassa, ja Fazli pääsi juhlimaan.

Toisessa ja kolmannessa erässä Akaan peli aukesi lopullisesti, ja tulosta alkoi Fazlin lisäksi tulla myös Greg Pettyn toimesta. Vaikka amerikkalainen ei ollut aivan parhaimmillaan, riitti se pitämään Hurrikaanin torjuntapelaamisen vaikeuksissa. Ja ajoittain Anton Välimaa ruokki keskellä Sauli Sinkkosta, joten kotijoukkueen monipuolinen hyökkäys koitui lopullisesti vieraiden kohtaloksi. Niskakangas yritti ottelun kuluessa hakea tehokkaampaa seitsikkoa, vaihtamalla Aleksi Muukkosen tilalle Adrián Petrufin ja välillä Muukkosen hakkuriksi Dardzansin tilalle, mutta vaihdot eivät tuoneet toivottua tulosta.

Hurrikaanille vierastappio Akaassa tiesi lisähaasteita loppukierrosten osalta. Tällä hetkellä ero neljänteen sijaan ja kotietuun pudotuspeleissä on vain kaksi pistettä, mutta sijat 4.-7. ovat ainoastaan neljän pisteen sisällä. Joukkueet Hurmos, Tiikerit, Hurrikaani ja Savo Volley ratkaisevat näiden sijojen lopullisen järjestyksen. Sarjatilanteen takia, ensi sunnuntaina kotipelissä Tiikereitä vastaan on jälleen valtavat panokset.