Vuosi 2018 on alkanut Hurrikaanin ja Iskun osalta kuin peilikuvina. Siinä missä Hurrikaani on voittanut kuluvan vuoden kaikki kolme kohtaamista puhtaasti 3-0 (Akaa,Leka,Sampo) kun vastaavasti Isku on ottanut kolmessa ottelussa turpaan ja reilusti (Etta,Lakkapää,Valepa). Hämäläiset saapuvat Loimaalle peräti seitsemän ottelun tappioputkessa. Edellisen kerran Oskar Muurisen johtama joukkue on juhlinut Mestaruusliigassa voittoa 3.12.2017. Vaikka maratontaulukon kakkonen on tukevasti sarjan hännillä, Hurrikaanilla ei ole mitään syytä aliarvioida lauantaista vastustajaa. Ja syykin löytyy lähihistoriasta: Isku voitti joukkueiden tämän sesongin ensimmäisen kohtaamisen Pyynikillä 3-1.

Loimaalaiset ovat saaneet pelijuonesta kiinni ja päässet pelaamisessaan aivan uudelle tasolle. Sen osoitti viime viikonloppuna Savoon suuntautunut ristiretki, joka tuotti Lekan ja Sampon kustannuksella puhtaat 3-0 vierasvoitot ja kuusi sarjapistettä. Erityisesti Sampoa vastaan joukkue osoitti, että sen trendi on vahvasti ylöspäin. Kun Tomi Rumpunen liittyi vuodenvaihteen tienoilla joukkueen vahvuuteen, tuli samalla hetkellä Hurrikaaniin lisää johtajuutta. Kaikki tietävät, että Rumpunen on viimeisen päälle joukkuepelaaja, mutta siltikin miehen olemus ja positiivinen vaikutus koko joukkueeseen on ollut pienoinen yllätys. Eikä Rumpunen elä pelkästään vastaanotosta ja puolustamisesta. Loimu- kasvatti on kolmessa pelaamassaan ottelussa nakuttanut 37 pistettä, 4 ässää ja 6 torjuntaa. Silti, koko kauden Hurrikaanin pelaamista on johtanut kapteenin elkein Matti Oivanen. ”Masse” on tämän vuoden puolella pommittanut vastustajia lakoon kuin renki kuivaa heinää seipäälle: 3 ottelua, 32 pistettä, 10 ässää ja 8 torjuntaa. Oivasen pelaaminen on tällä hetkellä niin helpon näköistä, että Isku saa olla miehen kanssa todella tarkkana myös lauantaina.

Isku lähti kauteen varmasti paljon isommilla odotuksilla kuin missä joukkueen nyt on. Kokeneen Matti Hietasen nappaaminen Tampereelle oli koko seuran kannalta erinomainen asia. Nyt 35-vuotiaana Hietanen on Iskun pelillinen johtaja. Hietanen on joukkueen tehokkain pelaaja ja on kokemuksellaan vähintään yhtä tärkeä pelaaja kuin Oivanen loimaalaisille.

Lauantain pelissä on mielenkiintoista, miten ex- Hurrikaani-pelaajat Mauri Kurppa ja Tomi Mutka viihtyvät entisessä kotisalissaan. Kurppa on Loimaan Jankon kasvatti, joka on urallaan pelannut yhden kauden Hurrikaanissa, mutta Mutka vastaavasti viihtyi Loimaalla neljän kauden verran. Mutkalla on Hurrikaanikausilta muistona yksi hopea- ja yksi pronssimitali. Passari Kurpalla on edelliskaudelta kaapissaan pronssinen mitali.

Jos kotijoukkue saa pidettyä virheiden määrän läheskään yhtä pienenä kuin Savon matkalla, ei Iskulla ole mitään mahdollisuuksia kotijoukkuetta vastaan. Mutta, Hurrikaani on tällä kaudella osoittanut kaikilla rintamilla, että sille on kaikki mahdollista. Hyvää peliä on seurannut muutama vaatimattomampi. Peliä on ennen Rumpusen tuloa leimannut tietynlainen koheltaminen, jossa on räiskynyt ja roiskittu. Jos joukkue sortuu räiskimään Iskua vastaan, pääsee Isku peliin mukaan ja yllätysvoiton mahdollisuudet on tuolloin ilmassa.

-HurrikaaniMedia-