Hurrikaani- Loimaa palaa keskiviikkona Mestaruusliigan pariin parin viikon ottelutauon jälkeen. Sen vastustaja liigajumbo Vantaa Ducks on urakoinut tiiviiseen tahtiin tämän vuoden puolella ja pelaa jo kymmenennen liigaottelunsa vuodenvaihteen jälkeen. Hurrikaani on pelannut liigassa samassa ajanjaksossa kuusi liigapeliä. Sen lisäksi loimaalaisilla on ollut Suomen cup- kiireitä, jotka päättyivät reilu pari viikkoa sitten Kupittaalla pelattuun finaaliin. Joukkueiden kuntokäyrät ovat kovin erilaiset. Keskiviikon isäntä ei ole kuudesta liigapelistään tämän vuoden puolella hävinnyt ainuttakaan, mutta Ankat sen sijaan ei ole voittanut yhtään peliä tämän vuoden puolella. Ismo Tuomisen suojateilla on nyt kymmenen pelin tappioputki, edellinen voitto on joulukuun 16.päivältä.

Vaikka Ducks- hakkuri Thiago Maciel otti ja lähti kaikkien yllätykseksi Korsosta, jatkaa Ankat kahdella brasilialaisella. Yleispelaaja Leo Jackin lisäksi joukkueeseen liittyi Reynaldo Green Rogers, jonka tavoite on päästä Brasilian kivikovaan maajoukkueeseen. Maciel ehti pelaamaan Ducksissa 16 ottelua 13,4 pisteen ottelukohtaisella pistekeskiarvolla. Korvaajaksi hankittu Rogers on neljässä pelaamassaan ottelussa kirjannut 14,7 pistettä per ottelu.

Ducksin heikohkoa liigakautta on leimannut ailahtelevaisuus. Tuominen ei ole löytänyt parasta seitsikkoa, vaikka kokoonpanoa on vaihdettu. Toisaalta, joukkueen hyökkäyspeli on virheherkkää (tehnyt 262 suoraa hyok.virhettä) ja torjuntapelaaminen tehotonta (156 torjuntapistettä). Molemmilla osa-alueilla joukkue on liigan kehnointa. Kun uuden hakkurin sisäänajo on vielä pahasti kesken, on Toni Kankaanpää jäänyt liian yksin hyökkäysten päättämisen kanssa. Kankaanpää on tehnyt sen, minkä yksi pelaaja voi tehdä. Kokeneen Kankaanpään rinnalle ei vastuunkantajia ole löytynyt. Libero Pasi Hyvärinen ja yleispelaaja Atte Kyrölä ovat pelanneet omalla tasollaan. Muilta odotetaan edelleen tasonnostoa.
Kotijoukkueen kannalta keskiviikko on henkisen tason mittari. Ennakkosuosikin asema ja kahden viikon pelaamattomuus saattavat näkyä ottelun alussa. Kun Eemeli Kouki on vielä hetken sivussa, ei Jussi Heinolle ole kovinkaan vaikeata nimetä aloitusseitsikkoa. Asennevammaa ei kotijoukkueella pitäisi kuitenkaan olla, sillä Ducks on edelleen ainoa joukkue, joka Loimaalta on onnistunut pisteet viemään. Tämä kotitappio on varmasti Hurrikaanilla mielessä kun pallo nousee ilmaan keskiviikko- iltana. Ankka-valmentaja Tuominen jos kuka nauttisi varmasti, jos tälläkin kertaa vantaalaiset onnistuisivat voittamaan Hurrikaanin.

-HurrikaaniMedia-