Keskiviikkona Loimaalla nähdään Mestaruusliigan ääri-ilmiöt. Kotijoukkue Hurrikaani lähtee kauden kolmanteen otteluun kaksi voittoa takataskussa, kun vastaan asettuu rovaniemeläinen Team Lakkapää, joka kolmesta ensimmäisestä pelistä ei ole napannut vielä pistettäkään. Henri Tuomen valmentaman joukkueen startti ei kuitenkaan ole ollut helppo vastustajien suhteen, sillä suurimmat mestarisuosikit Valepa ja Savo Volley ovat käyneet napapiiriltä ryöväämässä pisteet. Sen lisäksi vieraspeli Kokkolassa ei myöskään tuottanut vielä avausvoittoa.

Rovaniemeläiset nojaavat jälleen vahvasti ulkomaalaispelaajien varaan. Joukkueen riveissä palloilee yksi jenkki (Oliver Martin), sekä kolme kanadalaista (Jeremy Davies,Jayson McCarthy,Daniel Grant). Sen lisäksi joukkueeseen palasi kahden vuoden Valepa-pestin jälkeen kovan potentiaalin omaava Peetu Mäkinen. Myös Janne Marttila lasketaan vahvistukseksi, mutta Marttilan osalta kausi on vielä korkkaamatta.

Kun Hurrikaani dominoi eri tilastojen kärkipaikkoja, ei Lakkapään riveistä ole vielä toistaiseksi löytynyt vastuunkantajia. Passari Jani Sippola on joutunut juoksemaan pallon perässä liiankin kanssa, kun joukkueen vastaanottopelaaminen on ollut epävarmaa. Lakkapää on antanut vastustajalle toiseksi eniten ässäsyöttöjä ja lahjoittanut hyökkäysvirheillä peräti 33 pistettä. Näillä lukemilla on jatkossakin voitto tiukassa. Tuomen isoin savotta onkin saada joukkueen virhemäärä pienemmäksi.

Kotijoukkue lähtee otteluun alla kaksi erinomaista ottelua. Jussi Heino on saanut kesän aikana ajettua oman pelifilosofiansa sisään joukkueeseen ennätysajassa. Joukkueen tekemisestä näkyy ”heinomainen” ajattelutapa: Se puolustaa hyvin ja ahnaasti, vastaanotto toimii erinomaisesti ja omien virheiden määrä on alhainen. Kun Eemeli Kouki on ollut alkukauden suuria onnistujia hyökkäyssuuntaan, on vastaavasti vastaanottopelaamisesta huolehtinut kaksikko Tomi Rumpunen-Aleksi Mutka.

Heino on kahdessa ensimmäisessä pelissä luottanut samaan seitsikkoon, voidaan nyt odottaa muutoksia pelaavassa kokoonpanossa. Loimaalaisittain mielenkiintoista olisi nähdä MM-kisakävijä Henrik Porkka ensimmäistä kertaa uuden kotiyleisön edessä ja samaten laitapelaamisessa vaihtoehtoja tuo Tapio Toiviainen ja Kasimir Vuorinen.

-HurrikaaniMedia-