TUTO Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-2 (29-27,18-25,18-25,26-24,15-12)

Mestaruusliigan häntäpään TUTO Volley aiheutti Hurrikaanille toisen perättäisen tappion. Edellisviikon vierastappio Kyyjärvellä sai jatkoa Kupittaan palloiluhallissa keskiviikkona. Tappio viidennessä erässä on aina katkera, mutta tällä kertaa siinä on ekstrakatkeruutta sen vuoksi, että voitto oli tulossa väkisin loimaalaisille neljännessä erässä. Itse asiassa, Hurrikaanilla oli, ei pelkästään tikkari, vaan kaksi karkkipussia suussa, mutta niin vain isäntäjoukkue nappasi karkkipussit pois ja varasti sen lisäksi vielä viikkorahatkin, kukistamalla uskomattoman nousun jälkeen vieraat viiden erän armottoman taistelun jälkeen.

-Toka, kolmas ja neljäs erä yhtä palloa lukuun ottamatta oli meiltä hyvää lentopalloa, Jussi Heino summasi. Vaikka päävalmentajaakin risoi tappio, löysi Heino ottelusta myös positiivista. – Kolme erää meiltä oikein hyvää lentopalloa, ensimmäinenkin erä olisi ollut otettavissa, päävalmentaja toteaa.

Tapa, mikä loimaalaisia tappiossa harmittaa eniten, on se, että joukkue johti jo neljättäkin erää 24-20 ja sillä oli peräti neljä ottelupalloa. Yksikään ottelupallo ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan isännät hivuttautuivat piste pisteeltä lähemmäksi. Ja lopulta kruunasivat uskomattoman nousun voittamalla jatkopalloilla neljännen erän ja venyttämällä ratkaisun viidenteen erään. – Kaikki kunnia Hurrikaanille, mutta meidän joukkue ei anna koskaan periksi, voittajien Olli Kuoksa tykitti. Kuoksa ihmetteli oman joukkueen pelaamista, mutta kotivoitto sai kokeneenkin valmentajan tyytyväiseksi. – Kyllä meidän pelin isoimmat vaikeudet ovat korvien välissä tällä hetkellä, TUTO- valmentaja tiesi.

Jossiteltavaa Hurrikaanilla ottelusta riittää yllin kyllin. Jo ensimmäisessä erässä sillä oli mahdollisuus lyödä alkusävelet vierasvoitolle. Se periaatteessa johti koko erää, kunnes TUTO pääsi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 19-18. Sen jälkeen mentiin tasatahtia, ja lopulta isännät olivat lopussa rohkeampia ja hiukan huolellisempia, vieden avauserän itselleen. Toisessa ja kolmannessa erässä Hurrikaani oli vahvasti kuskin paikalla. Erityisesti Mikko Suomalainen kunnostautui isoimpana mörkönä, Miika Haapaniemen säestäessä toisena keskipelaajana. Suomalainen merkkautti jo toisen kerran tällä kaudella kahdeksan torjuntapistettä, minkä lisäksi mies hyökkäsi 62% tehoilla. Keskipelaajien lisäksi Kristers Dardzans aloitti tahmeasti, mutta pääsi toisessa erässä vauhtiin, takoen lopulta 24 pistettä.

On itse asiassa jopa koomista, että Hurrikaanin onnistui häviämään keskiviikkoinen vieraspeli Kupittaalla. Se hallitsi pelin jokaista osa- aluetta parketilla, ja tätä oletusta vankistaa tilastot. Vieraat eivät olleen millään pelin osa- alueella isäntiä huonompia. Tappion isoin tekijä oli 24-20- johtotilanteesta häviäminen neljännen erän lopussa. Se vaikutti myös viidennen erän pelaamiseen, minkä Heinokin myönsi. – Tietysti tällaisen neljännen erän lopun häviäminen vaikuttaa vielä viidennessä erässä. Hurrikaani joutui lähtemään ratkaisevaan erään heti tappiotilanteesta, ilman yhtään pelattua palloa, sillä päätuomari Arto Muro antoi Suomalaiselle punaisen kortin. Suomalainen protestoi neljännen erän jälkeen Muron suuntaan häilyvää ja linjatonta käsittelyvirhelinjaa. – Ei se punainen kortti mitään haitannut, sen taakse ei voi mennä, Heino myönsi.

TUTOsta kukaan ei noussut ylitse muiden, mutta Tatu Vuorenmaa hyökkäsi verkolta 100% tehoilla. Alkukaudesta loukkaantumisen kanssa paininut hakkuri Matias Tihumäki on pikkuhiljaa pääsemässä täyteen pelikuntoon. Tänään pisteitä kertyi mukavasti 21, vaikka hyökkäysprosentti jäi lukemaksi 39.

Hurrikaani on nyt kahden ottelun tappioputkessa ja lauantaina Loimaalle saapuu Valepa. Isoin mielenkiinto kohdistuu siihen, miten joukkue onnistuu latautumaan perin katkeran tappion jälkeen uuteen taisteluun.